Välj språk

Välj Språk i listan för att få hela sidan översatt till ditt språk.

Skatteverket
Läs mer om skatteavdrag för ROT-avdrag på Skatteverkets hemsida.
Rotavdrag för företag och kunder
Förteckning över tjänster
Företagare
Företagare
Konsumentverket KO
Ladda hem standardavtal från konsumentverket.
Hantverkarformuläret 09 Allmäna bestämmelser vid rep & ombyggnad
Entreprenadkontrakt ABS 09 vid ny eller tillbyggnad
Ändringar och tilläggsarbeten ABS 09
Allmänna bestämmelser Entreprenad kontrakt ABS 09


Tätskiktsfolie på våtrumsskivor
Tätskiktsfolie på våtrumsskivor

Det finns en mängd olika våtrumsskivor med olika egenskaper på marknaden och det har länge rått en viss förvirring kring hur man ska hantera den ena eller andra. Nu har skivbranschen enats om en gemensam metod för att fastställa hur våtrumsskivorna är beskaffade och hur de fungerar ihop med olika typer av tätskikt, det vill säga ett system med kompatibilitetstester.

– Det har varit svårt för entreprenörerna att veta vilken skiva man ska välja och hur en skiva fungerar ihop med olika typer av tätskikt. Det var det som gjorde att vi startade detta projekt, säger Esa Erkkilä på BKR som drivit projektet tillsammans med GVK.

– Skivleverantörerna har genomfört kompatibilitetstester och med hjälp av testet identifierat skivytans karaktär, sugande eller ej sugande. I skivleverantörens monteringsanvisning kan man läsa om skivan är sugande eller ej sugande och om det behövs någon typ av förbehandling eller ej innan man monterar tätskiktsfolien, något som hittills har varit väldigt svårt för entreprenörerna att få klarhet i. Vi har haft möten regelbundet med skivleverantörer sedan ett och ett halvt år tillbaka. Förutom kompatibilitetstest så har branschen för våtrumsskivor enats om vilka materialegenskaper som ska verifieras och redovisas.

 

På www.bkr.se finns en lista med kompatibilitetstestade våtrumsskivor som rekommenderas. Listan kompletteras vartefter nya skivor/leverantörer uppfyller kraven i den nya rutinen.

 

Källa: Byggkeramikrådet

 
Senaste offerter

Använd offertsvar!

  • Enkelt och gratis
  • Mycket stort kontaktnät av proffs
  • För privatpersoner, företag eller myndigheter

Givande samarbete

Offertsvar.se samarbetar dels med Bosidan.se, Rotavdrag.se och Hushållstjänster.se, dels med en mängd hantverkare, tjänsteutövare och andra experter. Oavsett vilken tjänst du behöver kan du genom Offertsvar snabbt få kontakt med rätt företag, utan egen kostnad.

 

Annons