Välj språk

Välj Språk i listan för att få hela sidan översatt till ditt språk.

Skatteverket
Läs mer om skatteavdrag för ROT-avdrag på Skatteverkets hemsida.
Rotavdrag för företag och kunder
Förteckning över tjänster
Företagare
Företagare
Konsumentverket KO
Ladda hem standardavtal från konsumentverket.
Hantverkarformuläret 09 Allmäna bestämmelser vid rep & ombyggnad
Entreprenadkontrakt ABS 09 vid ny eller tillbyggnad
Ändringar och tilläggsarbeten ABS 09
Allmänna bestämmelser Entreprenad kontrakt ABS 09


Golvläggning tips!

Vad ska jag välja för golv och hur ska det läggas för att bli så snyggt, praktiskt och hållbart som möjligt? Det är mycket att tänka på och ta reda på. Här är några tips att börja fundera utifrån - innan du vänder dig till golvleverantörerna som ofta ger bra information.

Ett tjockare golv har en större hållbarhet och kan slipas. Det behöver vara 12-13 mm för att kunna slipas.
Tänk på dörrar och trösklar när ni väljer tjocklek. De flesta dörrar kan kapas av i nederkanten, men ibland måste man höja karmen, vilket innebär ganska mycket arbete om det tex är renoverat redan tidigare och golvnivån är höjd - alternativt riva upp allt gammalt som ligger under.

Trägolv kräver ett plant underlag, annars utsätts det färdiga golvet för stora påfrestningar och du riskerar ett golv som gnisslar i skarvarna.
Om du vill ha golvvärme så stäm av det med leverantören. Alla golv lämpar sig inte för det.
Lägg golvet med "fallande skarvar" så att skarvarna inte ligger symmetriskt, minst 50 centimeter mellan skarvarna. Då får golvet ett mer levande utseende. Om det är mycket ojämnt underlag så lägg "flytande" masonit under trägolvet.

Massiva trägolv skruvas eller limmas i underlaget, lamellparkett och laminatgolv läggs vanligtvis flytande men kan också limmas.

Lamellparkett är uppbyggt av tre skikt, varav ett med lameller, där träfibrerna limmas i motsatt riktning till varandra. Det gör lamellparkett stabilare än ett massivt golv, eftersom trä absorberar och förlorar fukt beroende på årstid.

Om du väljer ett laminatgolv, så bör du lägga lumpapp eller skumplast under för att jämna ut och för att dämpa ljudnivån som kan bli hög med laminatgolv. Laminatgolv är mycket tåliga, lättskötta och billiga, men kan inte renoveras. Golvet kan heller inte läggas i för stora ytor utan en så kallat dilitationsfog, max 24-30 kvm utan fog. Annars riskerar du att det reser sig i skarvarna. Hör med respektive leverantör.

 
Senaste offerter

Använd offertsvar!

  • Enkelt och gratis
  • Mycket stort kontaktnät av proffs
  • För privatpersoner, företag eller myndigheter

Givande samarbete

Offertsvar.se samarbetar dels med Bosidan.se, Rotavdrag.se och Hushållstjänster.se, dels med en mängd hantverkare, tjänsteutövare och andra experter. Oavsett vilken tjänst du behöver kan du genom Offertsvar snabbt få kontakt med rätt företag, utan egen kostnad.

 

Annons